Често задавани въпроси

За пране на мека мебел, мокети и килими

 Всички видове тапицерии могат да се перат без да има следи от нараняване след пране на мека мебел, матрак, стол или табуретки независимо от тапицерията дали е кожа или текстил. Кожените текстили са два вида, естествени и неестествени. Най често срещаме кожени мебели в офиси и домове. Мебели които са от различни видове платове като памук, полиестер, вълна, ацетат, коприна и други се изпират също без да има следи от нараняване.

Определянето на време за пране зависи от вида на пране дали е мокет, диван, матрак или друг компонент. Времето за пране зависи от степента на замърсяване и обема на работа в квадратни метри за мокети и килими, а също и в количество на брой мебели от текстил и други тапицерии.

Процедурата за пране например мека мебел (диван) започва с детайлен оглед за стари петна, косми, топчета мъхове и други замърсявания, след което се третират с препарати силно замърсените петна и паралелно се обират с машина топчета от мъхове или косми. Идва ред на екстракторна машина, която пръска дивана с препарат цялостно и се започва ръчно обработване с четки и разтъквания.След като се приключи с разтъркването, машината започва да обира всичката мръсотия с помощта на прапарата, който е нанесен преди това. Остава до 20% сухо след процедурата!

Мокети се перат с два вида машини ,а понякога само с една зависи от мащаба и замърсяването на мокета или килима.

Необходимото време за напълно изсъхване на мокет, диван, матрак или друга мека мебел е до 2 часа след процедурата за изпиране през летния сезон, а през студените месеци до 4 часа.

Тапицерия на мека мебел или мокет не може да се повреди след процедура за изпиране. Всички цветове стават  в реалните си тонове и придобиват  нов вид.

За изтупване на матраци и други мебели с Rainbow

Изтупване на мека мебел или матрак става с помощта на машина, която има въртящи се четки и вибрират по време на изтупване, а най-хубавото е че ефекта след изтупване се вижда във воден съд, където се събират акари, прах, мъртва кожа и други невидими бактерии. Не се вдига прах по време на изтупване!

Желателно е да изтупваме матрак или друга мека мебел ,защото събират микро невидими неща като: акари, микроби, мъртва кожа и други видове не желани приятели. След изтупване усещането за спане на матрак е удивително.

Прах не се вдига по-време на изтупване, защото машината събира всичко на водна основа без да мокри, когато изтупва. Видим резултат след изтупване с Rainbow

Ефекта след изтупване е толкова видим и уникален, защото се вижда в контейнер, който е пълен с вода кристално чиста преди стартиране на изтупване на матрак, стол, диван и други.

За почистване на твърди подови настилки с машина

Времето се определя от големината на подовата настилка ,дали е след ремонт или други неблагоприятни замърсявания и какъв тип е твърдата подова настилка.

Машинно почистване може да се приложи на твърди подови настилки като: фаянс, мрамор, мозайка, балатум, естествени и неестествени каменни настилки, гранитогрес и други.

Според вида твърда подова настилка се определя какъв вид четка или пад се поставя на машината и така няма опасност да се нарани или надере пода.

Почистването с машини е приложимо за площи над  10м2.

Времето се определя от два основни фактора като: площа на обекта и степента на замърсяване.

За почистване на паркинги и гаражи в София

Бързо и ефикасно почистване на паркинги и гаражи става с помощта на глеми подопичистващи автомати, които могат да почистват до 5000 кв.м. само за няколко часа. Подопочистващите автомати измиват и издърпват едновременно всичката мръсотия и прахоляк, а също не оставят следи след себе си.

Цената за абонамент се оформя според това дали се намира паркинга или гаража в София, брой посещения, площта в квадратни метри и дали има утежнени неблагоприятни условия за почистване. Съвет! Покискайте БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД на място от специалист и компетентен служител от фирма за професионално почистване!!!

Площите за измиване с подопочистващи машини не са фактор, защото могат да се вземат две или повече машини за бързо справяне с големината на площта.

Почистват се много видове подови настилки като: шлайфан бетон, фаянс, гранитогрес естествени каменни настилки и неестествени и много други без дървени настилки и меки настилки.

За почистване на стъкла,витрини и фасади

Почистват всички видове по големина стъкла и витрини след ремонт с помощта на специални инструменти без следи от нараняване и създаване на филмов слой след измиване с препарат за по дълго запазване на чистотата.

Фасада се почиства с помощта на вишки, телескопи, алпинисти, вишки или монтирано скеле според трудността и спецификацията на обекта.

Почистване на витрини става ръчно с инструменти или водоструйка според позволяващите условия.

В днешно време сградите се правят от различни видове по материал фасади. Те биват от етелбонд, естествен камък, изкуствен камък, стъклени или мазилки.

Всички витрини и стъкла могат да се почистят независимо от височината с различни техники като: вишки, дълги телескопи или скеле.

Почистване на апартамент след ремонт

Повечето цени се определят след оглед от специалист, който работи във фирма за професионални почистващи услуги и най често цената се калкулира на квадратен метър от площта на магазин, апартамент, къща, търговски център, фитнес зала, малък магазин, заведение или други типове обекти като спортни съоръжения и т.н.

Всички дограми и прозорци се почистват ръчно с много видове инструменти, препарати и кърпи различни по цвят. Първата стъпка за почистване на дограми е пръскане с препарат предназначен за тях в улеите, отвънка и отвътре. Премахват се внимателно лепенки ако има такива със специални инструменти и започва разтъркване и полиране до сухо и чисто. Прозорците се измиват с препарат и се минават задължително с ножче, което е предназначено за стъкла без да повреди стъклата. Измиват се многократно до блясък.

Почистването след ремонт на апартамент включва осветителни тела, обезпрашаване на стени и тавани, почистване на ключове и контакти, мебели(вътрешно и външно),баня(фуги, писоари, мивка, шкафове, тоалетна чиния и огледало),почистване с машина на пода за премахване на строителния прах,стъкла и дограми, врати и други елементи.

Най-добър начин за премахване на строителен прах от пода преди полагане на видове настилки или грунд е на водна основа с машина за целта. Пода се разтърква с голяма четка ръчно смесено с вода. След това вакуумната машина ще издърпа почти до сухо смесената прах и вода. Започване на полагане на настилка или грунд до 2 часа след процедурата!

За шлайфане на естествени каменни настили

Реставриране и шлайфане на естествени каменни настилки могат да бъдат от видове мрамор, травертин, мозайка, варовик или гранит.

Счупено стъпало може да се изгради с близък до естествената каменна настилка цвят и шарка и се оформя.

Диамантено прешлайфане на горния слой за премахване на дълбоките замърсявания и денивелации, китване на цепнатини и фуги и репарация на компрометираните участъци. Ново прешлайфане с 6 вида поредни номера диаманти за премахване на излишен кит и обработка на рапарациите и механично дополиране ,кристализация на повърхностния слой и импрегнация. След тези операции настилката добива равен и подчертан цвят.

bg_BG